Het dragen van een masker en wimperextensions

Veroorzaakt het dragen van een masker problemen bij het plaatsen van de wimperextensions? Voor de tweede lock down merkte ik dat bij de klanten die tijdens de behandeling een masker op hadden de retentie minder was.

In dit bericht bespreken we de mogelijke redenen waarom wimperextensions tegenwoordig niet lang meegaan en hoe we ze kunnen oplossen:

 • klanten die een masker dragen tijdens de behandeling
 • Reinigingsproducten en retentie
 • Is je lijm verlopen?
 • Laatste checklist voor langdurig behoud van wimperextensions

Hoe het dragen van een masker het behoud van de wimperextensions beïnvloedt

Een grote verandering in de salon tijdens en na COVID-19 is dat onze klanten nu een masker moeten dragen tijdens de behandeling. Dat dunne stukje stof is een vijand geworden voor de retentie.

Dit is waarom een masker ​​de wimper retentie kan beïnvloeden: de adem van de klant heeft invloed op de lijm.

Waarom? Zonder masker zou de klant normaal ademen en zou haar adem zich verspreiden. Maar nu, met het masker over de mond van de klant, gaat de ademhaling in opwaartse richting en verspreidt zich over het gebied rond de ogen terwijl jij de wimperextensions aanbrengt.

masker

Adem is in feite hete lucht. En door hete lucht in de wimperextensions te blazen, wordt er een hoeveelheid vocht toegevoegd aan de lijm.

Hoge luchtvochtigheid versnelt de droogsnelheid van de lijm.

Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de lijm van je wimperextensions veel sneller uithardt dan gepland. Hoge luchtvochtigheid in je salon kunnen verschillende problemen veroorzaken, zoals schokpolymerisatie, slechte hechting en slechte plaatsing van wimperextensions.

Het grootste probleem van werken bij hoge luchtvochtigheid is dat de lijm veel sneller begint uit te harden voordat deze op de natuurlijke wimper wordt aangebracht, en dat de lijm al half gedroogd is voordat deze volledig hecht.

Hoe de schade te minimaliseren

Allereerst, ook al is dit erg frustrerend, moet je de klant vragen om het masker op te houden tijdens de behandeling. Ondertussen vonden we deze eenvoudige tape-methode behoorlijk effectief.

masker tape

Plak het bovenste deel van het masker vast met micropore tape om de opening te dichten, zoals in de onderstaande afbeelding.

Volg de richtlijnen om de luchtvochtigheid te verlagen:

 • Gebruik geen lijmring
 • Gebruik een lucht ontvochtiger, ventilator of airconditioner
 • Plaats vochtvangers in de salon
 • Ventileer vaak
masker tissue

Een vel tissue over het masker leggen en de opening afplakken zodat je het masker van de klant niet beschadigt wanneer je de tape verwijdert.

Gebruik een langzamer drogende lijm

Als je gewend bent om een ​​drogende lijm van 1 tot 2 seconden te gebruiken, droogt deze bij hoge luchtvochtigheid in minder dan 1 seconde. Als deze droogsnelheid te hoog is en retentieproblemen veroorzaakt, kies dan een iets langzamere lijm, met een droogtijd van 3 tot 4 seconden.

Reinigingsproducten kunnen ook een slechte retentie veroorzaken

Sinds de heropening hebben we allemaal als een gek de salon ontsmet en gesteriliseerd . Maar ik wed dat niemand je heeft verteld dat sommige schoonmaakmiddelen die je gebruikt, een slechte retentie kunnen veroorzaken. Van cyanoacrylaat, het belangrijkste ingrediënt van lijm, is bekend dat het reageert op vocht.

Wat veel wimperstylisten daar niet van weten, is dat cyanoacrylaat ook sneller uithardt in aanwezigheid van een stof met een hoge pH waarde.

Om er maar een paar te noemen, zijn schoonmaakproducten met een hoge pH onder meer bleekmiddel , zuiveringszout en allesreinigers. Integendeel, de blootstelling van cyanoacrylaat aan chemicaliën met een lage pH waarde kan het uithardingsproces vertragen of zelfs STOPPEN. Enkele voorbeelden hiervan zijn tegelreinigers, reinigingsmiddelen die worden gebruikt om roest af te breken en toiletpotreinigers. Als je lijm gewoon niet droogt, kan dit de reden zijn.

Deze chemische moleculen kunnen enige tijd in de lucht blijven hangen en hebben allemaal invloed op de prestaties van de lijm.

Mijn advies? Onderzoek de schoonmaakproducten van jouw salon en leer meer over de pH-waarden om eventuele retentieproblemen op te lossen.

En ventileren, ventileren, ventileren.

Is je lijm verlopen?

Vraag je, je af of jouw lijm nog vers genoeg is om te gebruiken?

De standaard vervaldatum voor lijm is als volgt ingesteld:

 • 3-6 maanden (ongeopend)
 • 1 maand (eenmaal geopend)

De reden dat de periode van 3-6 maanden is ingesteld, is omdat de houdbaarheid van je lijm afhangt van drie factoren: 1) wanneer de lijm werd vervaardigd, 2) wanneer de lijm voor het eerst werd geopend, 3) Hoe de lijm wordt bewaard.

Weten wanneer jouw lijm is vervaardigd, is een sleutel tot het begrijpen van de slechte prestaties van uw lijm. Hoe weet u of uw lijm vers is of niet? Kijk bij houdbaarheid van lijm voor meer informatie.

Checklist voor het verbeteren van de retentie: post-corona-editie

 1. Controleer elke dag de luchtvochtigheid en temperatuur. De optimale luchtvochtigheid is 45-60% en de temperatuur is 20-26 ° C . Als de luchtvochtigheid lager is, zal deze langzamer drogen. Als het meer dan 60% is, zal het erg snel drogen.
 2. Plak het masker van de cliënt vast om te voorkomen dat de adem de wimperlijm aantast.
 3. Wees voorzichtig met het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen.
 4. Koop een nieuwe lijm als deze is verlopen.
 5. Ventileren, ventileren, ventileren!