We zijn allemaal bekend met de klassieke wimper (ronde aanzet), en de volume wimpers (dunnere wimpers), maar als we het over de flat lashes hebben komt er verwarring bij kijken. De verwarring komt voornamelijk doordat de leveranciers er een eigen naam aan geven. Flat lashes ook wel bekend als Cashmere lashes, Slim lashes, Ellips lashes, Cube lashes, Royal lashes en Groove lashes hebben allemaal gemeen dat de aanzet anders is dan de klassieke ronde extension.

De extensions hebben een licht ovale aanzet in tegenstelling tot de ronde aanzet van de klassieke extension. Het voordeel van deze aanzet is dat de extension er dik uitzien maar niet het gewicht heeft. De flat lashes zijn ideaal voor klanten die hopen op een ‘dramatic look’, maar niet de natuurlijke wimper heeft die dat ook kan dragen. De flat lashes zien er dikker uit dan 0,15, bij het vooraanzicht lijkt het dikte 0.20, maar ze zijn zo dun als 0,07 dikte – zijaanzicht. Ze wegen zo veel als 0,15 maar lijken dikker. Dus in plaats van te gaan voor 0.20 ga voor een andere aanzet om te voorkomen dat het gewicht van de natuurlijke wimpers naar beneden hangt.

Je bevestigt ze op dezelfde manier als de klassieke wimpers. Zorg ervoor dat je ze boven of onder de natuurlijke wimper plakt, NIET aan de zijkant, anders is de hechting van korte duur. Je zou de set 100% met deze wimpers kunnen plaatsen, of meng ze met de klassieke wimpers als de klant net dat beetje extra wil.