Materiaal van wimperextension
Ooit werden alle wimperextensions gemaakt van kunsthars (acryl). Het is goedkoop en makkelijk te produceren. Het nadeel van acryl wimpers is echter dat zij na aanraking met vocht dof worden en een krijtachtige waas krijgen. Ook zijn ze vrij hard en stijf waardoor de krul er snel uit is. Om deze redenen nemen de acryl wimpers wereldwijd snel in populariteit af.
PolyButyleenTereftalaat
Tegenwoordig worden de meeste wimperextensions geproduceerd van PBT oftewel PolyButyleenTereftalaat. Dit, door de in Zuid Korea ontwikkelde en geproduceerde, hoogwaardige fiber is een kwalitatief beter basisproduct dan de acryl met een natuurlijke uitstraling. Vanuit het basisproduct (PBT) wordt de wimper gevormd. Lengte, vorm en krul worden handmatig in de wimper gebracht. Het maken van de krul is een lastig en langdurig proces. Onder de juiste geconditioneerde omstandigheden duurt dit 14 dagen. Daarna worden de wimperextensions zorgvuldig met de hand stuk voor stuk op de strips aangebracht. De PBT wimpers zijn duurder dan de acryl wimper. Het voordeel van de PBT wimpers ten opzichte van de acryl wimpers is dat ze lichter, zachter en sterker zijn met een prachtige, natuurlijke ‘glossy’ glans. Ook blijft de krul langer en beter zitten dan bij de acryl wimpers.
Afwerking van wimperextensions
De synthetische ‘SILK’ extensions en synthetische ‘MINK’ extensions worden beide gemaakt van exact hetzelfde materiaal genaamd PBT (PolyButyleenTereftalaat). Er zijn verschillende krul processen die het verschil ook kan maken, droge hitte vs. stoom. De verschillende manieren om de PBT vezels te krullen kan invloed hebben op de houdbaarheid van de krul. Sommige vezels kunnen een glanzende uitstraling aan de extension geven, terwijl een andere afwerking een doffe, matte uitstraling geeft. Kortom ‘SILK’ of ‘MINK’ is gemaakt van precies hetzelfde materiaal, alleen de afwerking en uitstraling is anders.
Omdat het verwerkingsproces bij elke fabriek anders is, merk je ook het verschil van krul onder de diverse merken.
- De synthetische ‘SILK’ extensions hebben een semi-glanzende afwerking en creëren een zachte look en hebben een zachte (1/3) krul.
- De synthetische ‘MINK’ extensions hebben een mattere afwerking en creëren een dramatische look en hebben een diepere (2/3) krul.
De verschillende krullen wimperextensions
Wimperextensions zijn synthetische wimpers die op de natuurlijke wimper worden geplaats Om het gewenste effect te bereiken, bepaalt de wimperstyliste de lengte, dikte, krul en hoeveelheid extensions. Bij de keuze voor de krul moet er goed gekeken worden naar de natuurlijke wimper. Wellicht onnodig te zeggen, op een kaarsrechte natuurlijke wimper kan geen D-Krul geplakt worden, deze heeft immers weinig hechting (te weinig lijmvlak).
J-Krul – Deze komt het meest overeen met de natuurlijke wimper, creëert het meest natuurlijke resultaat
B-Krul- deze krul ziet eruit alsof de wimpers met een krultang worden gekruld
C-Krul- dit is een zachte krul met een vrij natuurlijk verloop, de meest gebruikte krul
D-Krul- ideaal voor een excentrieke uitstraling
L-Krul- de wimpers hebben een groter hechtingsoppervlak en daardoor iets meer stevigheid
U-Krul- de meest scherpe krul.
Millimeters
Het is belangrijk om de natuurlijke wimper zo min mogelijk te belasten i.v.m. zwaartekracht. Daarom word er goed gekeken naar de natuurlijke wimpers en daar word de dikte van de extension op berekend. Deze dikte word berekend in millimeters. Dit kan zijn dikte 0.10mm – 0.12mm – 0.15mm – 0.18mm (0.20mm en 0.25mm worden niet aangeraden) ook kan er per natuurlijke wimper worden gekeken.
Professional
De meeste klanten die voor een one by one set de salon binnen komen willen zo`n natuurlijk mogelijke set, meer lengte en een diep zwarte kleur. Als professionele wimperstylist is het onze taak om te klant te informeren wat wel en niet mogelijk is, ook al denkt de klant daar anders over. Als de juiste dikte en lengte gekozen is en op de juiste manier is geplaatst dan zal het de natuurlijke wimper geen schade aanbrengen.
0.10 mm
Deze dikte is gelijk aan de meeste natuurlijke wimperharen. Word gebruikt bij klanten met natuurlijke fijne en korte natuurlijke wimpers; vooral de wat oudere klanten, die vaak hele dunne (zwakke) natuurlijke wimpers hebben. De 0.10 extensions zijn geschikt voor de meest natuurlijke look, waar de extensions zo min mogelijk opvallen.
0.12 mm
0.12mm niet veel anders dan de 0.10, maar kunnen op een sterkere natuurlijke wimper.
0.15 mm
Voor 90% van de klanten kan deze dikte gebruikt worden. Hiermee creeer je een natuurlijke look met net dat beetje extra. Als de set op de juiste wijze word geplaatst dan zal het de natuurlijke wimper geen schade toe brengen.
0.18 mm
Gebruik deze dikte bij klanten met sterke natuurlijke wimpers en waar de extensions gezien mogen worden.
0.20 mm
“old school” dikte. Deze extension zijn niet aan te raden vanwege het gewicht. Geschikt voor 5-10% van de klanten.
Lengte
Wimperextensions zijn in meerdere lengtes verkrijgbaar, de extensions worden in millimeters gemeten. Dit is gemeten met de krul erin, mocht je de krul uittrekken dan is de wimper 2mm langer. Afhankelijk van de natuurlijke wimper lengte, de oog vorm en de positie van de wenkbrauw word de lengte gekozen.
Er vanuit gaande dat de gemiddelde natuurlijke wimper tussen de 4mm en 11mm is, worden de maten 6mm-12mm het meest gebruikt.
Flat wimperextensions
We zijn allemaal bekend met de klassieke wimper (ronde aanzet), en de volume wimpers (dunnere wimpers), maar als we het over de flat lashes hebben komt er verwarring bij kijken. De verwarring komt voornamelijk doordat de leveranciers er een eigen naam aan geven.
De flat lashes zien er dikker uit dan 0,15mm, bij het vooraanzicht lijkt het dikte 0.20mm, maar ze zijn zo dun als 0,07mm dikte – zijaanzicht. Ze wegen zo veel als 0,15mm maar lijken dikker. Dus in plaats van te gaan voor 0.20mm ga voor een andere aanzet om te voorkomen dat het gewicht van de natuurlijke wimpers naar beneden hangt.
De extensions hebben een licht ovale aanzet in tegenstelling tot de ronde aanzet van de klassieke extension. Het voordeel van deze aanzet is dat de extension er dik uitzien maar niet het gewicht heeft. De flat lashes zijn ideaal voor klanten die hopen op een ‘Dramatic look’, maar niet de natuurlijke wimper heeft die dat ook kan dragen.
Laser wimperextensions
De Blink Laser Lashes zijn s ‘werelds eerste wimperextensions die door een speciaal gepatenteerde laser techniek behandeld zijn.
Deze laser techniek zorgt voor een reliëf en microgroefjes aan de basis van de extension, waardoor de lijm gelijkmatig verdeeld wordt en een betere hechting creëert. Het resultaat is 1 tot 1.5 maal langere hechtingsduur dan de bestaande wimperextensions.