Isolatie technieken

Goede isolatie technieken zijn super belangrijk. Geen enkele wimperstylist wil bekend worden door een slecht geplaatste set, vooral niet door de “stickies”. Aan elkaar geplakte wimpers zijn niet alleen lelijk, ze kunnen ook langdurige schade aan de natuurlijke wimpers van je klant veroorzaken.

isolatie

Waarom goede isolatie technieken belangrijk zijn

Onze natuurlijke wimpers gaan, net als al ons haar, door een groeicyclus. Ze groeien en vallen uit, en elke wimper doet dat in zijn eigen ritme. De ene wimper kan net opkomen, terwijl de andere ernaast klaar is om eruit te vallen.

Als je niet goed isoleert tijdens het plaatsen van de extensions, hebben de wimpers de neiging om aan elkaar te plakken, waardoor zogenaamde stickies ontstaan .

Wanneer dit gebeurt, kan een wimper die op het punt staat uit te vallen, aan een wimper trekken die net begint. Dit zal schade aan de follikel zal veroorzaken. Na verloop van tijd zal dit langdurige schade aan de natuurlijke wimpers en mogelijk zelfs kale plekken veroorzaken.

Stickies kunnen ervoor zorgen dat een massale wimper er als volgt uit valt:

isolatie

Voorkom de gevreesde stickies

Stel je nu eens voor dat er wimpers aan elkaar geplakt zijn. Deze waren dan niet goed geïsoleerd en veroorzaken nu allerlei ongemak bij de klant.

Ze zijn niet alleen zwaarder, maar kunnen ook een prikkelend en trekkerig gevoel geven. Waardoor de klant gaat plukken en wrijven. Met alle gevolgen van dien. Met de juiste isolatie technieken voorkom je dit probleem.

groei fase

Onze wimpers zijn niet perfect en gelijk, dus als je ze van elkaar scheidt voor het aanbrengen van een extension, kun je de juiste maat en vorm voor elke natuurlijke wimper kiezen.

Breng je skills naar het volgende niveau

Natuurlijk, naarmate je meer ervaring opdoet als wimperstylist, zullen je skills verbeteren. Als je net begint als wimperstylist neem dan de tijd om aan je isolatie techniek te werken, je zal merken dat het steeds beter gaat. Bij wimperextensions staat snelheid (en nauwkeurigheid!) Centraal.

wimpers

Focus eerst alleen op schone isolatie en juiste plaatsing.

Dan zou je een timer kunnen gebruiken om te zien hoeveel tijd je besteedt aan het isoleren van zowel het linker- en rechteroog afzonderlijk. Als je eenmaal weet welke stap in het proces je tegenhouden, oefen dat dan meer, zodat je er sneller in kunt worden.

Je wordt er beter en sneller in, waardoor de tijd van het plaatsen wordt verkort en, belangrijker nog, er meer klanten in je dag passen.

Soorten isolatietechnieken

Laten we het nu hebben over enkele van de technieken die je kunt gebruiken om als een professional te isoleren.

Dubbelhandige isolatietechniek

De naam spreekt praktisch voor zich, maar met de dubbelhandige isolatietechniek gebruik je beide handen om de wimpers te isoleren.

Als je rechtshandig bent, zul je het in het begin moeilijk vinden om alleen jouw linkerhand te gebruiken om de wimpers te isoleren. Voel je vrij om de rechterhand te gebruiken om de isolatie te ondersteunen totdat je je comfortabel voelt om slechts één hand te gebruiken.

isolatie

Werken in lagentechniek

Misschien heb je de term ‘isolatie door laagtechniek’ onlangs horen rondzweven en vroeg je je af wat het zou kunnen betekenen.

Onze natuurlijke wimpers zijn samengesteld uit 2-3 verticale lagen (maximaal 5 lagen voor iemand met veel haar).

lagen techniek

Als je het moeilijk vindt om wimpers horizontaal te isoleren, kan het handig zijn om eerst verticaal door te werken. Deze techniek is vooral handig bij het werken met verschillende krullen in 1 set, verschillende kleuren in 1 set en om de overgang naar de andere lengte soepel te laten verlopen. Je kan dit doen door één laag wimpers per keer te scheiden met behulp van tape.

Hoe wimpers per laag te isoleren en aan te brengen:

Bereid een strook tape voor die langer is dan de breedte van het oog van de klant. Plak in het midden van de tape nog een laag tape vast zodat de tape niet plakt aan de wimpers. Tape wordt gebruikt om de wimpers vast te houden.

isolatie tape

Als uw klant erg korte wimpers heeft, laat dan een beetje van de tape vrij zodat deze de korte wimpers omhoog kan plakken

isolatie tape

Houd de wimpers omhoog met de tape.

isolatie tape

Gebruik een pincet om een ​​laag wimpers los te maken van het afgeplakte gebied.

isolatie tape

Breng wimperextensions aan op de vrijgekomen natuurlijke wimpers.

isolatie tape

Herhaal dit totdat je alle extensions op alle wimperlagen hebt geplaatst.

isolatie tape

Oefening baart kunst. We horen dit de hele tijd en met een goede reden, want het is waar! Om beter te worden in isoleren, moet je isoleren, isoleren, isoleren.

Als je geen levend model kunt krijgen om op te oefenen, begin dan met oefenen op een strip oefenwimpers en voeg uiteindelijk tot 3 lagen van de oefenwimpers toe om jezelf een isoleeruitdaging te geven.

.

isolatie strip

Zorg ervoor dat de lijm droog is voordat je doorgaat met aanbrengen.

Zorg er altijd voor dat de lijm 100% is uitgehard voordat je verder gaat met het isoleren van de volgende wimper.

Probeer de wimpers verspreid te bevestigen (zie afbeelding A hieronder) in plaats van in naast elkaar te werken (afbeelding B).

Afbeelding A

isolatie techniek

Afbeelding B

isolatie techniek

Overhaast je vooruitgang niet

Snelheid is het resultaat van jarenlang oefenen. Geen enkele beginner kan of mag verwachten snel te zijn in wat zij doet. Integendeel, als je nog steeds aan je isolatie werkt, neem dan de tijd! Je wordt er niet beter in door te haasten.  Na verloop van tijd, zul je snel zijn in wat je doet zonder er zelfs maar aan te denken.

Veel succes met het verbeteren van je isolatietechniek. Ik hoop dat deze tips je helpen om te komen waar je wilt zijn.

Training

Heb je in het verleden de one by one en/of de volume training gedaan en loop je nog tegen verbeter punten aan? Zou je graag jezelf naar een hoger niveau willen liften en jouw werk nog mooier willen plaatsen bij jouw klanten? Dan is deze training zeker de moeite waard. Tijdens deze perfectie training worden alle tips en trics geleerd voor het perfect plaatsen van de wimperextensions.